Even Voorstellen 

Dat is nog eens genieten. Je kopje koffie wordt gebracht door een vriendelijk gezicht van een medewerker van de dagbesteding, je ziet kinderen lachen en spelen in de natuurspeeltuin en in de verte hoor je een geit mekkeren. Heb je zo nog zin om te helpen in de moestuin? Of sluit je aan bij de spelletjesmiddag? Het is helemaal jouw keuze, doe lekker waar je zin in hebt. Even tot rust komen, even weg uit alle drukte en verwachtingen van alles en iedereen. Dat is Buurderij van Dam. Een plek waar iedereen welkom is om te genieten van de natuur, de dieren en elkaar. Buurderij van Dam bestaat uit dagbesteding, een kinderboerderij, natuurspeeltuin en het melkveebedrijf. Er worden ook verschillende sociale activiteiten georganiseerd bij Buurderij van Dam, zowel door familie van Dam als door de buurt.
Dagbesteding in Uithoorn
Buurderij van Dam is een ontmoetingsplek, echt een plek van en voor de buurt. Kinderen gaan spelen in de natuur, medewerkers van de dagbesteding kunnen in een fijne omgeving aan het werk, bezoekers leren over het boerenleven, vrijwilligers helpen waar nodig en ouderen komen uit hun sociaal isolement. Buurderij van Dam wil verschillende generaties samen brengen, geïnspireerd op het mehrgenerationen principe uit Duitsland. Als mensen elkaar ontmoeten en met elkaar koffie gaan drinken, kunnen er mooie dingen ontstaan. Mensen kunnen elkaar meer gaan begrijpen en zo ontstaat er meer saamhorigheid en wellicht ook vriendschappen. Het begint allemaal met een kopje koffie, dat gedronken kan worden in de ontmoetingsruimte van Buurderij van Dam. Uit onderzoek is gebleken dat mensen flexibeler en creatiever zijn, als zij zich in een groene omgeving bevinden. De rust en ruimte van het platteland zorgen voor ontspanning en hebben een positief effect op stress en ziektes. Kortom Buurderij van Dam is een plek waar veel mogelijk is, maar niks moet.

De gezichten achter de Buurderij 

Gijs van Dam
Dagbesteding verstandelijke beperking

Gijs van Dam: Ik ben geboren in 1955 op de Burg.Padmosweg 169 in Wilnis. Wat ik zo mooi vind aan de boerderij? Het werken met de dieren, de vrijheid en het ondernemen.

Gertie van Dam
Dagbesteding in de Ronde Venen

Gertie van Dam: Ik ben in 1985 getrouwd met Gijs. Ik vind wiersen het leukste, dat doe je met een trekker en een wiersmachine. Je maakt dan van het gras wat verspreid over het land ligt mooie keurige nette “wiersen”. Dat ziet er dan mooi en opgeruimd uit.

Christel van Dam
Dagbesteding voor mensen met verstandelijke beperking

Christel van Dam: ik ben in 1992 geboren op de boerderij, ik ben de dochter van Gijs en Gertie. Vroeger ging ik vaak met mijn vader mee een draadje zetten in het weiland. Ik mocht dan op de trekker en mijn vader liep ernaast. Dat vond ik leuk. Nu wil ik graag de boerderij voortzetten maar dan op een manier die bij mij past. Ik wil mensen laten genieten van het boerenleven.

Kevin Gude
Dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Kevin Gude: Ik ben de vriend van Christel. Zelf heb ik ook een agrarische achtergrond, mijn opa heeft een pluimveebedrijf. De rust en vrijheid van het buitenleven vind ik fijn.

Bij Buurderij van Dam
is iedereen welkom

Wie je ook bent, vrijwilliger, medewerker, bezoeker, je bent welkom en het is leuk dat je langs komt bij Buurderij van Dam. Dit is de visie die de Buurderij uit wil stralen.

Onze doelstellingen 

• Een dagbestedingsplek bieden waar de nadruk ligt op ontwikkeling, het behouden van vaardigheden en het vergroten van de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de zorgvragers in een veilige omgeving.

• Een laagdrempelige indicatievrije voorziening oprichten waar inwoners terecht kunnen voor sociale activering en in contact komen met zorgvragers van de dagbesteding. Zo wordt een inclusieve samenleving gestimuleerd.

• Het stimuleren van ontmoetingen door het organiseren van sociale activiteiten in de multifunctionele ruimte. De activiteiten zijn tevens gericht op zelfredzaamheid, eigen regie en het stimuleren van nieuwe burger initiatieven.

• Men op een educatieve manier kennis laten maken met de boerderij en de natuur, waarbij de nadruk ligt op het genereren van een realistisch beeld over de agrarische sector

Dagbesteding voor ouderen in Uithoorn

Waar wij voor staan 

Plezier hebben met elkaar
Denken in mogelijkheden
Ieder mens is mooi
Mensen ontmoeten
Er toe doen
Van en voor de buurt
Laagdrempelig
Ontspannen
Gelijkwaardigheid