De Kinderboerderij 

Kinderboerderij Wilnis

De Buurderij van Dam kinderboerderij. De ideale plek om er met de familie op uit te gaan en te genieten van al het moois wat het platteland te bieden heeft. Eenmaal op de boerderij vind je alpaca’s, minivarkens, geiten, vlaamse reuzen, pony’s en natuurlijk onze koeien. Aaien mag! Voeren in overleg. Onze kinderboerderij is zeker niet alleen voor kinderen. Ook volwassenen kunnen hier even ontprikkelen door met elkaar te zijn en contact te maken met onze dieren en de natuur. Een mooie combi toch?

Speeltuin

De kinderboerderij is ook voorzien van een ware speeltuin. Tijd om te ravotten, over boomstammen te springen, klauteren, klimmen, vallen en opstaan. Je vindt er een zandbak, glijbaan, waterpomp en nog veel meer. Bij Buurderij van Dam mag je vies worden. Buitenspelen doen we te weinig en is ontzettend leuk, gezond en belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. De speeltuin is omheind, waardoor je als ouder niet iedere keer om je schouder hoeft te kijken, maar zelf ook kunt genieten en even niets hoeft te doen.

Het is een ‘stoere’ speeltuin krijgen we terug van bezoekers. Geschikt voor kinderen van klein tot iets ouder. En ben je uitgekeken op de speeltuin is er nog van alles te doen. Er is bij ons ruimte voor iedereen en alles mag er zijn. 

  • Een echte dorpsboerderij in het Groene Hart 
  • Centraal gelegen in de gemeente de Ronde Venen
  • Kinderboerderij en speeltuin van natuurlijke materialen inclusief sportapparaten
  • Plek voor de hele familie – in de natuur. Voor jong en oud 

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat kinderen het liefst in de vrije speelnatuur spelen, met natuurlijk speelmateriaal zoals bomen, zand en water. Kinderen vinden de vaak gebruikte felgekleurde speeltoestellen ‘kinderachtig’ en speelnatuur ‘stoer’. Spelen in en met de natuur heeft veel positieve effecten op de motorische, psychische, emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Waar wacht je nog op? Kijk naar de openingstijden en spelen maar!

Nieuwsgierig wat je bij ons kunt krijgen aan eten & drinken? Bekijk dan hier de menukaart! 

Kinderboerderij De Ronde Venen
Kinderboerderij Wilnis
Kinderboerderij Mijdrecht

Waar wacht je nog op? Kom spelen!