Dagbesteding  

Dagbesteding voor mensen met een beperking/uitdaging

Dit is het warme hart van Buurderij van Dam. Werken in de moestuin, knuffelen met de pony’s, een kopje koffie inschenken voor een bezoeker, een spelletje doen, met hout werken, bomen snoeien of lekker creatief bezig zijn? Heeft iemand product bestickering of inpakservice van geschenken nodig? Ook dit doen we. Buurderij van Dam biedt veel mogelijkheden voor de medewerkers (zo noemen we onze cliënten) van de dagbesteding. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen uitdaging en kwaliteiten. Er wordt altijd een programma op maat gemaakt. Wat vind je leuk, waar ben je goed in en wat wil je leren zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Wij bieden dagbesteding aan voor verschillende doelgroepen. Jong, oud, mensen met een verstandelijke beperking en/of psychische problematiek. We gaan met je in gesprek, onderzoeken of we de juiste begeleiding kunnen bieden en of je in de groep past. Er kunnen zowel mensen vanuit de WMO en WLZ als mensen met een PGB terecht bij Buurderij van Dam. Per medewerker wordt een passend ondersteuningsplan opgesteld. Ieder heeft zijn eigen doel(en). Voor de een kan dit ‘uit huis komen’ zijn terwijl de ander werknemersvaardigheden en sociale vaardigheden wil trainen. Alle medewerkers helpen en enthousiasmeren elkaar. We zijn een hechte en kleinschalige groep waar aandacht is voor het individu. Iedereen is uniek. En we vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt.

Zorgboerderij versus buurtboerderij 

Dagbesteding in gemeente de Ronde Venen

Initiatiefneemster en begeleidster Christel van Dam heeft ervaring met verschillende doelgroepen en heeft in de praktijk gezien dat de menging van doelgroepen werkt. Christel heeft jarenlange ervaring en zij heeft de juiste opleiding gevolgd om professionele begeleiding te bieden aan de medewerkers van de dagbesteding. Ze heeft o.a. de volgende diploma’s op zak: cultuur en Maatschappelijke Vorming en cursussen coaching, autisme, medicatieveiligheid, borderline, rechten van de cliënt en psychopathologie bij verstandelijk gehandicapten. 

Er wordt op de Buurderij gewerkt met de methodieken ‘eigen regie’ en ‘tripple C’. Er is een ISO keurmerk aanwezig. Kwaliteit staat naast aandacht centraal. 

Zorgboerderij en buurtboerderij 

Buurderij van Dam bestaat niet alleen uit een zorgboerderij waar medewerkers van de dagbesteding iedere dag met plezier werken, maar ook uit een kinderboerderij, natuurspeeltuin, voedselbos, sociale activiteiten en een melkveebedrijf. Alle onderdelen versterken elkaar en maken samen ‘Buurderij van Dam’. De Buurderij gaat verder dan alleen het aanbieden van dagbesteding aan haar medewerkers. De boerderij ondersteunt ook met vergroten van ieders netwerk, versterken van eigen kracht, stimuleren van eigen regie en het bevorderen van zelfredzaamheid. De Buurderij is een inclusieve ontmoetingsplek waar iedereen zichzelf mag en kan zijn. Of je nu medewerker, ouder, bezoeker, jong of ouder bent. Begroet, ontmoet, doet goed.

Op zoek naar dagbesteding?

Ben jij op zoek voor jezelf of voor iemand anders naar een leuke dagbestedingsplek op een boerderij? Neem contact op en wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.