Dagbesteding 

Werken in de moestuin, knuffelen met de pony’s, een kopje koffie inschenken voor een bezoeker, een spelletje doen, bomen snoeien of lekker creatief aan de gang? Buurderij van Dam biedt veel mogelijkheden voor de medewerkers (zo noemen we de cliënten) van de dagbesteding, er wordt altijd een programma op maat gemaakt. Wat vind je leuk, waar ben je goed in en wat wil je leren zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Wij bieden dagbesteding aan voor verschillende doelgroepen zoals ouderen, mensen met een verstandelijke beperking en/of psychische problematiek. We gaan met je in gesprek, onderzoeken of we de juiste begeleiding kunnen bieden en of je in de groep past. Er kunnen zowel mensen vanuit de WMO en WLZ als mensen met een PGB terecht bij de Buurderij van Dam. Per medewerker wordt een passend ondersteuningsplan opgesteld. Ieder heeft zijn eigen doel. Voor de een kan dit ‘uit huis komen’ zijn terwijl de ander werknemersvaardigheden en sociale vaardigheden wil trainen.

Dagbesteding de Ronde Venen

Initiatief neemster Christel van Dam heeft ervaring met verschillende doelgroepen en heeft in praktijk ook gezien dat de menging van doelgroepen werkt. Iedereen heeft wel zijn kwaliteiten en daar zetten we bij Buurderij van Dam op in. Het is een kleinschalige dagbestedingsplek, waardoor we veel aandacht voor je hebben. Christel van Dam heeft jarenlange ervaring en zij heeft de juiste opleiding gevolgd om professionele begeleiding te bieden aan de medewerkers van de dagbesteding. Er wordt gewerkt met de methodieken ‘eigen regie’ en ‘tripple C’. Zodra de dagbesteding van start is zal er een keurmerk aangevraagd worden.

Zorgboerderij versus buurtboerderij 

Buurderij van Dam, bestaat niet alleen uit een zorgboerderij maar ook uit een kinderboerderij, natuurspeeltuin, sociale activiteiten en een melkveebedrijf. Alle onderdelen versterken elkaar en maken samen ‘Buurderij van Dam’. De Buurderij gaat verder dan alleen het aanbieden van dagbesteding aan zijn medewerkers, maar ondersteund ook met het netwerk vergroten, versterken van eigen kracht, stimuleren eigen regie en het bevorderen van zelfredzaamheid. De Buurderij is een inclusieve ontmoetingsplek waar iedereen zichzelf mag en kan zijn.

Dagbesteding Wilnis
Buurderij van Dam
Dagbesteding Mijdrecht

Op zoek naar dagbesteding?

Ben jij op zoek voor jezelf of voor iemand anders naar een leuke dagbestedingsplek op een boerderij? Neem contact op en wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.